Потребители и експерти считат iPhone за най-добрата gaming платформа

    Що се отнася до мобилни игри, то iPhone и iPhone 3G са считани за най-мощната gaming платформа. От 3D екшън игри до по-простички пъзели, iPhone предоставя достъп до над 6000 заглавия от интегрирания iPhone App Store. Това дава на iPhone разнообразие от опции, с които да бъдат привлечени мобилните геймъри. Но от тези възможности не са привлечени само крайните потребители.

    Multimedia Research Consultancy проведе проучване сред 147 gaming професионалисти, които изказаха своите мисли за iPhone като игрова платформа. Резултатите говорят сами за себе си. 71% от експертите считат iPhone за най-добрата gaming платформа, като 77% вярват, че iPhone „революционизира начина по, който се продават мобилни игри”.

    Беше известно, че iPhone предизвиква бум сред запалените геймъри, но вече знаем, че освен на тях този, Apple е любимец и на експертите в индустрията. С пускането на iPhone 3.0 OS по-късно тази година, iPhone ще достигне нови висоти, не само като смартфон, но и като портативно gaming устройство.

    Източник: intomobile.com