Макс Телеком пуска безплатни разговори с 0999
Макс Телеком пуска безплатни разговори с 0999 / netinfo

Макс Телеком стартира гласовата услуга MaxVox в мрежата си с код 0999. В нея абонатите на телекома разговарят помежду си безплатно, независимо от продължителността на разговорите и това дали са в България или в чужбина. В момента мрежата на оператора покрива над 2 милиона души.

Безплатните разговори са част от новия пакет продукти, който Макс Телеком предлага от 1 до 31 декември тази година. В него са включени и 100 безплатни минути към фиксирани мрежи в Европа, САЩ и Канада.

Притежателите на номер с код 0999 могат да разговарят и с абонати на БТК, М-Тел и Глобул. Разговорите се осъществяват през стационарен телефон или през Интернет със софтуерен телефон.

Освен гласовата услуга, пакетът включва високоскоростен интернет, електронна поща и мобилна телевизия. Купилите целия пакет на Макс Телеком получават безплатно модем, който досега можеше да се купи на цена от 229 лева. Безплатно се получава и телефонен адаптер, с който стационарният телефон в дома или офиса може да се включи в мрежата на Макс Телеком.

С услугата MaxDSL абонатите на Макс Телеком могат да ползват безжичен високоскоростен интернет през модем, а с MaxCard могат да работят онлайн на преносим компютър. Мрежата на телекома позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда, а до края на годината максималната скорост ще бъде до 5 мегабита в секунда.

MaxTelecom.info е услуга, разработена в сътрудничество с Google. Тя включва пакет с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB. Услугата е достъпна на интернет адрес www.maxtelecom.info.

В пакета са включени над 40 телевизионни канала, които могат да се гледат в реално време от компютър на адрес www.maxtelecom.tv. Продуктите на Макс Телеком могат да се купят в магазините на 2be и офисите на ITV Partner в цялата страна.

За Макс Телеком

Макс Телеком стартира официално своята WiMAX мрежа в България на 16 октомври тази година. Тя функционира в 10 града в страната - София, Благоевград, Бургас, Дупница, Пазарджик, Перник, Петрич, Пловдив, Сандански и Сливен. Мрежата на Макс Телеком покрива 2 200 000 души, което е около 30 % от населението в страната.

Планираното покритие до края на 2008 година е над 90 % от населението в България. Инвестициите, направени от Макс Телеком, възлизат на 15 милиона евро. Компанията планира да инвестира още 15 милиона евро през следващата година. Мрежата на Макс Телеком е мрежа от ново поколение и е първaтa национална WiMAX мрежа в Европа. В нея операторът осигурява голям пакет от висококачествени услуги на конкурентни цени.

Услугите, предлагани от компанията, включват достъп до интернет, гласови услуги, виртуални частни мрежи, видеонаблюдение и IPTV – телевизия в реално време през интернет.